Bahan
60 gr Mentega
150 gr Gula Halus
1 btr Telur
10 gr Coklat bubuk
150 gr Tepung Terigu
1/2 sdt Garam
1/2 sdt Baking soda
120 gr Susu Cair
Perisa Vanilla Seperlunya
Pewarna merah seperlunya
100 gr Prochiz Spready (isian)
Bahan untuk hiasi :
Coklat leleh
Sprinkles warna warni
Langkah Memasak
Kocok mentega serta gula halus, input telur dibarengi dengan bahan kering. Tuang susu dengan perisa vanilla dalam adonan, berikan pewarna merah s/d warna yang diinginkan keluar.
Tuang adonan dalam loyang bulat diameter 20. Panggang dengan suhu 180oC sepanjang 35 menit.
Sesudah masak mengeluarkan dari loyang biarlah suhu turun lalu leburkan dengan tangan, bentuk bulatan kecil seberat semasing ±25 gr, isi dengan prochiz spready, bentuk bulat pipih lalu tusuk dengan tusukan permen lantas taruh di daam freezer supaya cepat mengeras
bila telah mengeras sediakan coklat leleh dengan warna coklat, putih serta merah muda celupkan cake pops kedalam coklat leleh serta hias dengan sprinkles sesuai sama selera
Posting Komentar